HappyBowwow

Всички породи кучета със снимка и имена

Кучето е наистина най-добрият приятел на човек, който е живял рамо до рамо с него, работил и помагал при всякакъв вид дейност. Днес има много породи от тези животни - някои от тях са резултат от естествен подбор, други - в резултат на отнемащо време развъдна работа на хора, но всички - истински същества, готови отново и отново да покажат своята лоялност към човека.

Съдържанието

Гигантски и големи кучета от порода

Тази категория включва кучета, които са доста впечатляващи по размер. А някои не са просто големи животни, а истински гиганти.

алабай

алабай

Мощно средноазиатско овчарско куче, второто име на което е туркменски вълкодав. Според исторически данни, тази порода е формирана естествено. Благодарение на суровите условия, в които това се случи, Алабаи придобиха безпрецедентна издръжливост и отлични физически характеристики. Днес те се използват успешно като наблюдатели.

Аляска Маламут

Аляска Маламут

Голяма местна порода, която ескимосските племена донесоха да работят в шейни. Аласканските маламути не лаят, но комуникират с мърморене и вой. Но това не е единствената им особеност - кучетата се нуждаят от редовно физическо натоварване и не са подходящи за всички.

Английски мастиф

Английски мастиф

Мастифи или с други думи - големите мопсове принадлежат към най-старата староанглийска порода. В древни времена те са били използвани за лов на големи животни, охрана на роби, военна служба и други, не винаги, мирни, работа. Днес обаче английският мастиф е страхотно куче - спътник и любимо семейство.

Дого Аржентино

Дого Аржентино

Гордостта на Аржентина, тъй като тя е единствената регистрирана порода в тази страна. В създаването му участват различни породи Molos, които награждават кучето на Аржентина с всички уникални качества на боец, пазач и ловец.

Афганистан Афганистан

Върхът на елегантността и аристокрацията, с които природата на кучето може да възнагради, афганистанската хрътка има всичко това. Дълго време като ловна порода, сега може да се види по-често, лежащ на диван или елегантно подскачащ на най-престижните изложбени арени.

Бернско планинско куче

Бернско планинско куче

Бернас, както ги наричат ​​любителите на породата, са отлични спътници, подходящи за големи, приятелски семейства. И веднъж, през 1-ви век пр. Хр., Бернските кучета-планини се скитали с стада по протежението на Римската империя.

копой

копой

Мощно ловно куче, което преследва плячка на кръв и е известен с острия си инстинкт. И въпреки че ловът в кръстосване е приоритет, от такива колоритни кучета получавате отлични семейни кучета - с тяхната харизма и характер.

Прочетете също за хрътки , охранителни и декоративни кучета .

Дого Бордо

Дого Бордо

Голямо куче с атлетично физическо тяло, потомък на могъщ Молос, който перфектно върши работата на пазач, пазач и бодигард. Dogue de Bordeaux изисква сериозно обучение, но с правилния подход човекът придобива безстрашен и интелигентен четирикрак приятел.

босерон

босерон

Така наречената доста рядка порода френска овчарка. Като дълго време пастир, постепенно Босерон се превърнал в семейно куче. А предпазливостта и недоверието на представителите на тази порода позволяват използването на кучета като пазачи и стражи.

Briard

Briard

Виждали ли сте някога кученце с размери на теле? Това е точно това, което изглежда породата. Смята се, че породата се появява без човешка намеса и тези неуморими и издръжливи кучета от дълго време се занимават с отглеждане на добитък.

булмастиф

булмастиф

Тези потомци на сурови мастифи, които имат сериозен външен вид, са заловени на снимката като детегледачки повече от веднъж. Да, наистина, в булмастифите хармонично се съчетават такива качества като добра природа, преданост към членовете на тяхното семейство и бдителност към непознати.

кучета

кучета

Южноафриканският бурбул е порода догипови кучета с интересна история. След като са били използвани за защита на фермите от посегателствата на диви животни, включително лъвове. Разбира се, такава цел остави отпечатък върху характера на кучето, но времето също изглади някои остри ъгли.

хрътка

хрътка

Както всички хрътки, хрътките се отличават с изящната си конституция и отличните ловни способности. В допълнение, тези кучета влязоха в Книгата на рекордите на Гинес, а не заради красивия си външен вид, а заради способността им да развиват безпрецедентна скорост и да преодоляват най-високите препятствия.

доберман

доберман

Тази порода кучета, отглеждани в Германия, успява да придобие популярност по целия свят. На първо място, любителите на породата са привлечени от елегантния и строг външен вид едновременно. Но докато характерът на доберманите не е толкова прост.

Златен ретривър

Златен ретривър

Goldens са кучета не само със златен цвят, но и с характер. Първоначално като ловна порода, неговите представители днес са намерили своето призвание в различни професии. Златните ретривъри могат да бъдат намерени на митническата служба, в спасителния екип, сред сапьорите. Да, и като семейно куче, това куче изпълнява перфектно.

Ирландски вълкодав

Ирландски вълкодав

Това е огромно ловно куче, чиято порода се е появила в древността. Оттогава около ирландските вълкодави са се развили много легенди и приказки за техния героизъм и смелост. Но почитателите на породата са сигурни, че това изобщо не са приказки, а кучетата наистина имат подобни качества.

Ирландски сетер

Ирландски сетер

Тези големи спортисти са чудесни спътници за хора, които се интересуват от лов или активен спорт. Да, ирландският сетер не е куче-диван, а активно, мобилно животно, но си струва да си припомним, че пазач от такова добродушно куче няма да работи.

Испански мастиф

Испански мастиф

Гигантски представители на тази порода са пълни с контрасти, защото техният суров и дори заплашителен външен вид не съответства на техния характер. Испанският мастиф е описан като умен, отдаден, грижовно куче, но лишено от злоба и агресия.

Кавказка овчарка

Кавказка овчарка

Местната порода кавказки вълкодави, чиито представители имат страхотен външен вид и суров характер. Тези огромни кучета ясно разграничават "своите" и "непознати", но иначе как биха станали едни от най-добрите стражи, пазачи, протектори? Кавказкият овчар е сериозно куче, което изисква не по-малко сериозен подход.

Кейн Корсо

Кейн Корсо

Предците на тези величествени кучета бяха истински гладиатори, но дори и съвременните кану Corsos не са загубили своето безстрашие и смелост. И въпреки че работата по развъждането ги е направила по-примамливи, кучетата все още остават бдителни пазачи и внимателни охранители.

комондор

комондор

Удивителният вид на унгарската овчарка й позволи да се превърне успешно в една от овцете на стадото, защитено от нея. Но Комондор изобщо не е темперамент на овцете и дори няколко вълка не могат да си позволят да се бият с такъв страшен и хитър "овчар".

леонбергер

леонбергер

Сред сервизните породи leonberger се отличава с големите си размери и флегматичния си темперамент. Той е успешен резултат от развъдната работа за развъждане на порода, която прилича на лъв и се е превърнала в символ на едноименния германски град.

Великият датчанин

Великият датчанин

Великият датчанин се нарича “Аполон” на кучешкия свят, кучето наистина се отличава с ръст и хармонично физическо състояние. Но, освен това, той има качества, които го правят отличен охрана, бодигард, помага за успешното изпълнение на охранителен дълг и е най-добрият приятел за всички членове на семейството.

Нюфаундленд (водолаз)

Нюфаундленд (водолаз)

Представителите на тази порода дълго време са били използвани от рибари - кучетата помагали да се извадят мрежите от водата, да се справят с малки поръчки и да са дребни животни. Подобно тясно сътрудничество с мъжа направи чудесните кучета на Нюфаундланд .

Гигантски шнауцери

Гигантски шнауцери

Най-големите от шнауцерите са силни, величествени, мобилни кучета с балансиран темперамент. Не е известно със сигурност дали произхождат от овчарски или ловни породи, но в момента гигантските шнауцери се използват успешно като служебни кучета.

Руски борзой

Руски борзой

Кучетата от тази ловна порода имат копринена коса - куче, за което са получили името си. По едно време всеки руски земевладелец смяташе за задължително да има пакет от тези кучета, като доказателство за собственото си благополучие. Днес руските псови хрътки могат да бъдат открити по-често на състезания и изложбени пръстени.

Бернар

Бернар

Много популярни кучета, които често се използват в киното. Неотдавна св. Бернард бяха успешно използвани в спасителни дейности в планински терен, днес те не са само спасители, но и актьори, спътници и дори детегледачки.

Тибетски мастиф

Тибетски мастиф

Неотдавна светът не чуваше за тези огромни кучета-гиганти, тъй като тибетските монаси, които се занимаваха с развъждането им, не бързаха да споделят своите пухкави домашни любимци. Когато обаче това се случи, тибетските мастифи в миг на око се превърнаха в най-популярните и скъпи кучета на планетата.

Черен териер

Черен териер

Черни териери или с други думи - кучетата на Сталин, най-голямото от семейството на териера. Тази порода е отгледана на територията на Русия, опитвайки се да получи служебни кучета, способни да работят в почти всички условия. В резултат на това, издръжливостта, производителността и издръжливостта на черните териери наистина могат да завиждат.

Вижте също :

Кучета от средни породи

Това е доста широка група породи, която включва както сериозни бойни кучета, така и безвредни вътрешни кученца. Едно нещо ги обединява - не толкова големи, колкото при гореспоменатите кучета.

Американски булдог

Американски булдог

Тази порода се счита за най-близкия и най-малко докоснат роднина на старите английски булдоги. Има два вида породи - единият е бил използван за държане на голям звяр, а другият - за фермерско куче. В резултат на селекционната работа, съвременният американски булдог е бдителна охрана и лоялен приятел на семейството.

Американски питбул териер

Американски питбул териер

Тази порода е родена като оръжие - безмилостно, използвано за кървава човешка забава. Въпреки това, дългосрочната работа по развъждане успява да сведе до минимум агресивността, запазвайки физическите данни. Американски питбултериери са забранени да се размножават в много страни, в други не всички са позволени. Но въпросът не е злобата на кучетата, а неспособността на хората да се отнасят с тях и да ги образоват правилно.

Английски булдог

Английски булдог

Тази порода с богата история е изминала дълъг път - от ецване на кучета до домашни любимци. Английските булдоги се отличават с необикновения си външен вид - те са клекнал, силен, с голяма глава и плоско лице. Но, въпреки тежестта, представителите на породата се считат за истински господа.

Английски кокер-спаниел

Английски кокер-спаниел

Едно куче с приятен външен вид някога е било използвано за лов. Днес тя е по-често създадена като домашен любимец на семейството, тъй като неофициалното име на породата е „весел кокер“. Английски кокер-спаниел е позитивно, активно и добродушно куче, което не може да бъде обидено.

Басет

Басет

Изненадващо, тези твърди флегматични кучета са хрътки. Тяхната тъжна поява в никакъв случай не е признак на тъга, а някакво отлъчване не означава, че кучето не се интересува от това, което се случва наоколо. Преди това аристократите отивали да ловуват с басет-кучета , а днес самото куче се държи като представител на горната класа - джентълмен от лапите до върха на опашката.

гонче

гонче

Този средно-кучешки хрът има уникален аромат, който първоначално е бил използван за лов на заек, а след това - за по-сериозна работа - търсене на експлозиви. Beagles не са за мързеливи, те не са в състояние да седи все още дълго време, те обичат игри, обучение и са щастливи да участват във всяко забавление.

боксьор

боксьор

Може би сред кучетата са най-популярните породи. Животновъдите се стремеха да придобият идеални служебни кучета - дисциплинирани, издръжливи, с адекватна агресия и висока интелигентност и всъщност те го направиха.

Гранична коли

Гранична коли

Граничните коли са с напълно нормален, но приятен външен вид. Въпреки това, тяхната уникалност не е така. Според проучване, интелигентността Border Collie е на ниво на развитие на 3-годишните деца.

Бултериер

Бултериер

Сериозни породи, представители на които са участвали в битки с бикове. Въпреки това, за тези цели тя била отгледана. Бултериерите са много умни, податливи на обучение и се разбираме добре с всички. Въпреки това, в неспособни ръце кучето може да стане неконтролируемо и като се имат предвид отличните му физически качества, това е много опасно.

далматински

далматински

Много държави все още претендират за ролята на родината на тези невероятни кучета - красива, хармонично изградена и интелигентна. Но далматинците изискват правилно възпитание, в противен случай домашният любимец може да покаже много неприятни черти на характера. Ето защо, за да получите такова куче е по-добре за хора с опит.

шпиц

шпиц

По-скоро рядка порода шпиц, чиито представители обичат да се усмихват. Подобно на други шпици , кеесхондата има трогателен външен вид, луксозно кожено палто и опашка под формата на пръстен. Тяхното любопитство и находчивост им позволява да овладеят най-трудните трикове, особено без да се напрягат.

Дълги коси

Дълги коси

Тези овчарски пастири, въпреки че са загубили предишната си популярност, все още имат много почитатели. Дългокосата коли са кучета с елегантен външен вид, спокоен и разумен, защото веднъж трябваше сами да вземат решения.

kurtshaar

kurtshaar

Това е уникална порода на ченгетата, чиито представители са готови да участват във всеки лов, независимо от метеорологичните условия. Тяхната цел е повлияла на отличната физическа форма на кучетата, а взаимодействието им с хората е направило Kurzhaars много приспособими и разбираеми.

Лабрадор

Лабрадор

Тази порода е на върха на класацията за популярност. Той има същите качества като Нюфаундлендс (те все още са близки роднини), но има по-компактен размер. Лабрадорите са добродушни, послушни и много интелигентни, те правят най-добрите водачи за слепите.

ярешка кожа

ярешка кожа

Една от редките работещи кучета, която все още не е загубила своята цел. Хъски са шофиране на кучета, както и ловци, те са много добре развити физически и интелигентни. Но хъски не се препоръчва да се получи собственици, които няма да използват домашни любимци по предназначение - тези кучета са свободолюбиви и не са много податливи на обучение.

шнауцер

шнауцер

Средният представител на брадатите и бровастите шнауцери. Веднъж използвани за защита и унищожаване на гризачи, защитните мечове са доста развити в средните шнауцери. Една от особеностите на тези кучета е тяхната безпрецедентна активност, нуждаещи се от редовни игри и обучения.

Германски Toy Terrier

Германски Toy Terrier

Рядка порода ловни кучета, които се появяват едва през 20-те години на миналия век. Животновъдите са се опитвали да получат отлични работни кучета, а преследвачите все още са обект на задължителни проверки на техните специфични качества.

Западен шотландски ретривър (toller)

Западен шотландски ретривър (toller)

Въпреки че породата е отглеждана сравнително наскоро, нейната цел все още е спорна. Но фактът, че Толърс са отлични ловци на патици, не е под въпрос. В допълнение, ново-шотландските ретривъри имат изразени защитни качества.

Немска овчарка

Немска овчарка

Ако попитате хората за името на най-популярната порода кучета, тогава най-вероятно повечето биха го нарекли. И така, много деца мечтаят за кученце немска овчарка , това е без съмнение. До ден днешен те се считат за най-добрите кучета за търсене на услуги и това заглавие не е толкова лесно да се печелят.

показалка

показалка

Най-старата порода английски ловни кучета, чиито представители съчетават аристократичен вид, увереност и усъвършенствана интелигентност. Веднъж, Указателите бяха известни като доста агресивни кучета, но благодарение на развъждането, те станаха по-послушни и нежни.

ротвайлер

ротвайлер

Служба порода кучета, която е придобила световна популярност. Днес ротвайлерите , тези мощни кучета с внушителен вид, се използват в различни услуги, отглеждани са за защита и като спътник. Но си струва да си припомним, че такива големи кучета с изразени защитни качества се нуждаят от социализация и образование.

Самоедско куче

Самоедско куче

Самоедското куче или арктическият шпиц - красиво бяло куче, което някога е живяло в северните номадски племена - пасящи говеда, преследвани, карали шейни и дори наблюдавали децата домакини. И въпреки че самоедското куче не е загубило своите работни качества, днес често може да се открие на изложби.

Сибирско хъски

Сибирско хъски

Породата кучета, отглеждани от аборигенните кучета от Далечния изток в Русия. Днес тя има много почитатели, но бъдещите собственици трябва да знаят - сибирски хаски - работни кучета, които ценят свободата и любовта.

Чоу чау

Чоу чау

Тези китайски кучета-мечки изискват специален подход. Въпреки факта, че кучетата от тази порода изобщо не са подобни на техните диви предци, тяхната ДНК е възможно най-близо до ДНК на вълците. В продължение на много векове Chow Chows се отглеждали в китайските манастири и благодарение на изолацията си запазили първоначалния си вид.

Чехословашко куче вълк

Чехословашко куче вълк

Хората отдавна се връщат към въпроса за развъждането на хибридно куче и вълк. И въпреки че тези два вида са генетично близки, невъзможно е да се получи пълноправно куче с уникални вълчи качества. Чехословашкият вълк може да се нарече най-успешният хибрид, признат от Международната кучешка федерация.

Шар пей

Шар пей

Една от двусмислените китайски породи кучета е Шар Пей , които съчетават доста забавен вид със сериозен характер. Трудно е да се повярва, но тези малки кучета с много гънки на кожата всъщност са страшни стражи и пазачи.

Airedale Terrier

Airedale Terrier

Тези кучета бяха изведени за лов и се справиха добре със задълженията си. По-късно техният отличен нюх беше полезен за работа в полицията, а след това - те се превърнаха в придружители. Ерделовите териери са много активни, любознателни и темпераменти, затова не се препоръчва да започват с хомемати - кучето със сигурност ще се отегчи.

Интересно : как да се определи породата на кучето .

Малки породи кучета

В днешния свят има тенденция да се увеличава популярността на малките кучета, и колкото по-малък е домашният любимец, толкова по-добре. Това води до появата на нови породи и подобряването на съществуващите.

Basenji

Basenji

Удивителна порода, наричана още “африканско лай куче”, което племената на Африка все още използват, за да ловуват лъвове! Басенджиите не лаят, а правят разнообразни звуци - крякане, мяукане, вой, и освен това тези кучета си измиват лица като котки.

Брюксел Грифин

Брюксел Грифин

Декоративна белгийска куче порода, с пакостливи, а на някои места и забавен външен вид. Веднъж те са били фаворити на монарси, но днес всеки може да направи такъв хубав и забавен брюкселски грифон.

Уелски корги

Уелски корги

Това са малки овчарски кучета, които са по-малки по размер от по-големите си събратя. Извършвайки работата на овчаря, те успяват да ухапят добитъка от крайниците, като ги забиват в стадото и не попадат под копита. Има два вида породи уелски корг - жилетка и пемброка, първата по-голяма и по-сериозна, но втората просто предизвиква радост.

Джак Ръсел Териер

Джак Ръсел Териер

Първоначално кучетата се отглеждали за лов на рова и не им било трудно да прогонят животни, насочвайки ги в ръцете на ловец. Но бързината, активността и бодростта позволиха на Джак Ръсел Териер да стане отлично куче-придружител.

Йоркширски териер

Йоркширски териер

Сред декоративните трохи, йоркширският териер е на първо място по популярност. На пръв поглед може да изглежда, че тези прекрасни същества са били отглеждани, за да угодят на собствениците си, но не. След като йоркците са били държани в въглищни мини и са се сражавали с огромни гризачи.

Китайско кучешко хотче

Китайско кучешко хотче

Кучето от тази порода днес може да се намери във всяка държава, дори и при не много топъл климат. И, естествено, кучето, което има минимум вълна, винаги привлича вниманието на другите. Между другото, в Китай китайското куче е символ на семейното благополучие.

Италианска хрътка

Италианска хрътка

Тази малка хрътка с грациозна структура на тялото и сладко привлекателно лице предизвиква само положителни емоции. Италианската хрътка има силно обоняние, зрение и способност да тича бързо, но все пак нейното призвание е да бъде спътник и приятел на хората.

Lhaso apso

Lhaso apso

Най-старата порода кучета със забавен и сладък вид. Разбира се, lhaso-apso предизвиква усмивка и техните собственици единодушно твърдят, че е малко вероятно да се намери по-чувствителен и интелигентен четирикрак приятел. Веднъж охраняваха манастирите, така че домашният любимец неизменно поздравява гостите на домашни любимци с лаеща кора.

Малтийски (малтийски)

Малтийски (малтийски)

Представители на тази порода се наричат ​​най-красивите декоративни кучета. Тяхната снежнобяла луксозна вълна, мънисто око и черен бутон не могат да оставят никого безразличен. Малтийското куче е много игриво, любящо създание, което дори начинаещи могат да завършат.

мопс

мопс

Тези малки кучета със забавно малко лице някога охраняваха храмовете, разбира се, по онова време те бяха малко по-големи. Модерният мопс също ще пази собствениците си, но ако се качат на колене или седят в краката на телевизора.

пекинез

пекинез

Най-старата китайска порода, около която лежи много легенди. Например в една от тях пекинезите произхождат от лъвове и пеперуди, а от друга - лъв и маймуна. В древната държава само императорът и представители на благороднически семейства биха могли да имат пекинезите . Когато Китай излезе от изолация, членовете на породата бързо придобиха популярност и се разпространиха по целия свят.

Перуанското куче без козина

Перуанското куче без козина

У дома в Перу се счита за свещено животно и вярва в магическите свойства на кучето. Както подсказва името, представителите на породата нямат палто, което несъмнено им придава оригинален вид. Перуанското куче без козина е нежно животно със спокоен темперамент, идеално придружаващо куче.

Шпиц

Шпиц

Това куче има вид на играчки и наистина, такъв домашен любимец може да бъде направен за дете. Шпицът бързо се привързва към собственика си, но няма да понася небрежност. В допълнение, тази трохичка проявява бдителност и може дори да се втурне към защитата на собственика си.

пудел

пудел

Една от най-разпространените породи, чиито представители са на второ място по интелектуални способности. Има няколко вида породи, но всички те се отличават с къдрава хипоалергенна вълна. Пуделите обичат да учат, може би затова често се срещат в арените на цирковите представления.

дакел

дакел

Norn ловец с къси крака, който е придобил популярност по целия свят. Dachshunds са много любопитни, любознателни и игриви, обаче, собствениците трябва да бъдат по-внимателни по пистите, тъй като ловните инстинкти на един домашен любимец може изведнъж да играят.

Фокстериер

Фокстериер

Породата кучета, отглеждани за ровене, днес успешно играе ролята на семейство за домашни любимци. Фокс териерите са изключително активни, весели и игриви, така че ходенето с такъв домашен любимец никога няма да бъде скучно. Собственикът ще трябва да обърне дължимото внимание на своя четирикрак приятел, в противен случай той може да бъде истинско бедствие за жилищата.

Френски булдог

Френски булдог

Тези малки, набито малки кучета с внимателни очи имат висока интелигентност. Това им позволява лесно да изграждат взаимоотношения с всички членове на семейството, но за обучение, развитите умствени способности могат да навредят. Факт е, че френският булдог разбира какво искат от него, но не е сигурен, че той се нуждае от него. Собственикът трябва да мотивира правилно тази хитрост.

Миниатюрен шнауцер

Миниатюрен шнауцер

Най-малките, пъргави и неспокойни сред шнауцерите, които заедно с по-големите си колеги могат да работят официално. Като се има предвид, че миниатюрен шнауцер е съсирек на енергия, няма да ви омръзне, но се нуждаете от твърда ръка, за да задържите пламъка на домашния любимец.

Чихуахуа

Chihuhua

Това малко куче може да бъде посрещнато на едно социално събитие, защото съпровождащият го собственик е неговата пряка отговорност. Без привързаност, внимание и кучета на добра воля изнемогват. Ето защо, избора на чихуахуа като домашен любимец трябва да вземе под внимание, че бебето не може да бъде оставено на мира за дълго време.

Shelties

Shelties

Sheltie - шотландски стадо кучета, които успешно се справиха с тази работа. Мнозина ги смятат за вид коли, но двете породи се развиват успоредно. За да се подобри качеството на тези малки кученца, шотландският овчар е бил използван в развъдната работа.

Ши Цзу

Ши Цзу

Китайска порода кучета с луксозен вид, имперска тишина и арогантност в очите му. Това не е изненадващо, защото за дълго време на кучета-лъвове беше забранено да пазят обикновените смъртни и те живееха изключително в императорските дворци. Модерен ши дзу е изключително семейно куче, което обича да бъде в центъра на вниманието.

Шотландски териер

Шотландски териер

Този малък териер от Шотландия беше доста успешен ловец, а днес той се превърна в домашен любимец. Въпреки това, скоч терьер не е изчезнал инстинктите и навиците си, за които бъдещите собственици трябва да знаят предварително.

Японски хин

Японски хин

Името на породата се превежда като "скъпоценно куче", но не е известно къде е произлязло - в Тибет или в Япония. Японският хин е декоративно куче, което, въпреки скромните си размери, може да се изправи за себе си и за своя собственик.

Голям брой породи позволява на всеки да избере домашен любимец в съответствие с техните предпочитания и желания.

Вие ще бъдете първите, които ще научат за нови статии за кучета.

Happybowwow препоръчва:

3 коментара
  1. Хареса ми добра статия)

  2. Klass🐶🐶👍

  3. хладен клас

Добавяне на коментар


1